Sektörler

Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Konaklama

Medya Ortagi

Vip Üyeler

Demo ICT Solutions – Breda Bilgisayar tamir bakim – website

Hollanda’da Online Türkçe İş veya İşci arıyorum

InfraVIN ICT Solutions

Websayfa Website Tasarimi

Werklijn Is ve isci bulma kurumu – Roosendall

Sıla Yolu dert dolu

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, Almanya’nın Hanau kentindeki DİTİB Merkez Camisi’nde vatandaşlarla buluştu. SABAH Avrupa Yayın Yönetmeni Mikdat Karaalioğlu ile birlikte dernek cami derneği lokalinde bir grup vatandaşımızla görüşen Donat, Almanya’da yaşanan sorunları dinledi. Donat, “Avrupa’ya işçi olarak gelen insanımız, bugün başta Almanlara iş veren durumuna geldi.

Her şeyden önce bu küçümsenecek durum değil. Sorunların devam etmesine rağmen gelinen noktayı da kimse görmezden gelmesin” dedi. Salondakilerle tek tek tanışan Donat, öncelikli şikâyeti sorunca, “Türkiye’deki seçimlerde oy kullanamıyoruz. Bu anlaşılır durum değil” yanıtını aldı. Vatandaşlar, “Oy kullanamadığımız için Türkiye’ye çok kırgınız” dedi.

SILA YOLU DERT DOLU
Avrupa’dan ülkelerine her gidişlerinde, yollarda Bulgar çeteleri, gümrüklerde alınan rüşvetin kendilerini bezdirdiğini dile getiren vatandaşlar, devletin bu sorunlara çözüm üretmesini istedi. Çocukların Alman eğitim sistemi çarklarında ezildiğini, ortaya atılan uyum gibi gerçek dışı gerekçelerle suçlamaları hak etmediklerini söyleyen vatandaşlar, en iyi Almanca’yı bilen ve üniversite bitiren akademisyenlerin de iş bulamadıklarından şikâyetçi oldu.

Büyük kâr vaadi ile Avrupalı Türkleri soyanların, arkalarında büyük holdingzedeler bıraktıklarını ifade eden vatandaşlar, devletin bunlardan hesap sormayı bırakın üstünü ört bas ettiğinden şikâyetçi oldular ve Yavuz Donat’tan bu sorunları kaleme almasını rica etti. Donat, sorunları tek tek not aldıktan sonra vatandaşlara bunları köşesinde yansıtacağı sözü verdi. [İlyas ODABAŞ-HANAU]

Share


Sektör: @Hollandadan Haberler
Etiketler: , ,
Yazar admin | 17 Mayıs 2011


Yorumlar

  

Yorum Birakin

Lütfen Dikkat: Yorum onaylanmasi açik oldugu için yayinlanmasi zaman alabilir. Yorumu tekrar göndermeye gerek yoktur.