Dayanışmanın güçlendiği bir yıl olsun

Dayanışmanın güçlendiği bir yıl olsun

29 Aralık, 2015

DAYANISMANIN GUCLENDIGI BIR YIL OLSUN FOTO INTERAJANSMehmet TATLI / UTRECHT (İnterAjans) – Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu (İOT) Başkanı Emre Ünver yayınladığı yeni yıl mesajında 2016’nın dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.

Ünver mesajında, “2016 yılı, Hollanda toplumunda belli bir konuma gelmeyi başaranlar ile zor durumda olan vatandaşlarımız arasındaki dayanışmanın güçlendiği bir yıl olmalıdır. Çocuklarımızın eğitim başarılarının yükseltilmesinde başta anne ve babalar olmak üzere, toplumumuzun her kesimine önemli sorumluluklar düşmektedir. Sorunlarımız konusunda dayanışmayı arttırarak, daha etkili bir şekilde güçlerimizi birleştirmeli ve çözümlerin takipçisi olmalıyız. Bu amaçla çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarımızı desteklemeli, onlara sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizin de etkisiyle artan sorunların gölgesinde bir yılın sonuna gelindiğini belirten İOT Başkanı Emre Ünver, 30. kuruluş yıldönümünü geride bırakan Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu’nun, zor koşullara rağmen sorunların çözümü doğrultusunda yaptığı çalışmalara tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Hollanda hükümetinin entegrasyon politikalarından vazgeçmesi sonucu, 2014 sonu itibariyle parasal desteğini kesmesine rağmen, İOT’nin uyguladığı projelerle, sorunları gündeme getirerek hak mücadelesini sürdürdüğüne dikkati çeken Ünver, daha sonra şunları kaydetti: “İOT olarak, 2015 yılı içinde asgari geçim yardım ödeneği alanlara Hollandaca dil zorunluluğu getirilmesi, vatandaşlık hakkının sınırlanması ile yüzü kapatan giysileri yasaklayan yasalara karşı hükümet ve Avrupa Konseyi düzeyinde girişimlerde bulunduk. Bunların yanı sıra toplumumuzun dar gelirli kesimlerinin sorunlarının gündeme getirilmesi, ayrımcılık, antisemitizm ve islamofobi içerikli olaylar hakkında şikayet etme bilincinin gelişmesi ve kayıt sisteminin iyileşmesi amacıyla çok sayıda çalışmalar gerçekleştirdik.”

Özellikle gençlerimiz arasındaki yüksek işsizlik (yüzde 27) ve yüzde 25 dolayındaki diplomasız okulu terk etme sorununun gündemdeki yerini koruduğuna işaret eden Emre Ünver, “Türk toplumunun önemli bir bölümünün, kendini Hollanda’da dışlanmış hissetmesi, içine kapanması ve özellikle gençlerde görülen, hiçbir zaman kabul görmeyeceği duygusunun giderilmesi, Hollanda Hükümeti başta olmak üzere hepimizin sorumluluğu olmalıdır” ifadesinde bulundu.

© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.

View full post on InterAjans.nl