Sektörler

Hollanda Türk Doktorlar - Turkse Huisarts Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Medya Ortagi

Vip Üyeler

Hollanda’da “refah şovenizmi”



Sektör / Şehir: Email:
@Hollanda'dan Haberler Email gönder >>
Adres: Website:
Websiteye git >>
Telefonnumarası: Facebook:
numarayı göster Facebok'a git >>

HOLLANDA'DA REFAH SOVENIZMI FOTO UWVAMSTERDAM (İnterAjans) – Çok sayıda Hollandalı, Amsterdam ve Tilburg üniversitelerinin ortaklaşa yaptıkları araştırmaya göre, işsiz kalan yabancı kökenlilerin işsizlik maaşı (WW) hakkının kısıtlanmasından yana.

Televizyon aktüalite programlarından EenVandaag’ın 23 bin kişinin yer aldığı paneline yönelik araştırmada yüzde 75’lik grup, işsiz kalan Hollandalıların son maaşın en azından yüzde 70 oranındaki WW ödeneğini alma hakkı bulunduğunu belirtti.

Bu oran Surinam kökenli işsizler söz konusu olduğunda yüzde 65’e, Fas kökenli işsizler söz konusu olduğunda da yüzde 60’a indi.

Araştırmayı yapan Tilburg Üniversitesi (UvT) sosyologlarından Tim Reeskens ile Amsterdam Üniversitesi (UvA) siyaset bilimcilerinden Tom van der Meer, “refah şovenizmi” ifadesini kullanarak, sosyal güvencede kısıtlamaların yaşandığı dönemlerde dayanışmanın da azaldığını ve insanların refahtan daha çok kendi gruplarının yararlanmasını istediklerini ifade ettiler.

 

© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.

View full post on InterAjans.nl


Sektör: @Hollanda'dan Haberler
Etiketler: , ,
Yazar admin | 22 Kasım 2014


Yorumlar

  

Yorumlar kapali.