Sektörler

Hollanda Türk Doktorlar - Turkse Huisarts Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Medya Ortagi

Vip Üyeler

Juncker’den popülizm eleştirisi



Sektör / Şehir: Email:
@Hollanda'dan Haberler Email gönder >>
Adres: Website:
Websiteye git >>
Telefonnumarası: Facebook:
numarayı göster Facebok'a git >>

JUNKER'DEN POPULIZM ELESTIRISI FOTO AAAMSTERDAM (İnterAjans) – Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude  Juncker, Hollanda’da iktidar ortakları Liberal VVD ve Sosyal Demokrat PvdA ile muhalefetteki Hıristiyan Demokrat CDA’ya popülizm eleştirisinde bulundu.

Juncker, De Volkskrant gazetesinde yayımlanan röportajda, VVD, PvdA ve CDA gibi partilerin popülist partileri taklit etmemeleri gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı, bu yapıldığı için Avrupa’da yönetim sorunu yaşandığını kaydetti.

Jean Claude  Juncker partilere, siyasetçilerden ve siyasi partilerden memnun olmayan halk ile diyalog kurmaları çağrısını yaptı. Juncker, öfkeli seçmenlerin peşinden koşturmanın ya da onlardan kaçmanın bir yararı olmayacağının altını çizdi.

AB Anayasası’na Hollanda halkının 2005 yılında “hayır” dediğini anımsatan Juncker, PvdA, VVD ve CDA’nın anayasa için kampanya yapmaktan kaçındıklarını, bunun da sandıktan “hayır” çıkması ile sonuçlandığını belirterek, “Bu ‘hayır’ popülistlerin başarısı değil, geleneksel partiler tarafından yapılan hatanın bir sonucuydu” ifadesinde bulundu.

© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.

View full post on InterAjans.nl


Sektör: @Hollanda'dan Haberler
Etiketler: , ,
Yazar admin | 30 Aralık 2014


Yorumlar

  

Yorumlar kapali.