Sektörler

Hollanda Türk Doktorlar - Turkse Huisarts Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Medya Ortagi

Vip Üyeler

Oruç, kemoterapinin yan etkilerini ortadan kaldırıyor



Sektör / Şehir: Email:
@Hollanda'dan Haberler Email gönder >>
Adres: Website:
Websiteye git >>
Telefonnumarası: Facebook:
numarayı göster Facebok'a git >>

ORUC YAN ETKILERINI ORTADAN KALDIRIYOR FOTO AA

ROTTERDAM (İnterAjans) – Rotterdam Erasmus Akademi Hastanesi araştırmacıları, oruç ya da özel bir diyetin kemoterapinin yan etkilerini ortadan kaldırabildiğini belirlediler.

Fareler üzerinde yapılan deneylerden olumlu sonuç alındığını bildiren araştırmacılar, kemoterapide çoğu kez Irinotecan adlı ilacın kullanıldığını ve özel diyet ya da kısa süreli orucun bu ilacın yan etkilerine son verdiğini kaydettiler.

Araştırmayı yöneten Dr. Ron de Bruin, oruç süresinde vücudun kendisini koruyabilmek için antioksidanlar gibi maddeler ürettiğine dikkati çekerek, “Kanser ilacının yan etkileri olmadığında ilacın da etkili olmadığı düşünülebilir. Ancak yaptığımız deneyler bunun doğru olmadığını gösterdi. Özel diyet uyguladığımız farelerde kanser ilacının yan etkilerine hemen hemen hiç rastlanmadı” ifadesini kullandı.

Dr. De Bruin, vücudun kıtlık dönemlerinde kendini koruyabilmek için antioksidanlar gibi maddeler üretmeye başladığının düşünüldüğünü ve günümüzde bunun halen devam ettiğinin saptandığını ifade etti.

Yağların otoksidasyonunu yavaşlatan bir madde olan antioksidan, hücreleri tahrip edip onlarda büyük değişikliklere neden olan serbest radikallerle bağ kurarak onların hücrelere zarar vermelerini önlüyor.

 

© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.

 

View full post on InterAjans.nl


Sektör: @Hollanda'dan Haberler
Etiketler: , , , ,
Yazar admin | 14 Temmuz 2015


Yorumlar

  

Yorumlar kapali.