Sosyal Ödenek Alan Kişinin Türkiye’deki Mal Varlığı Araştırıldı

Sosyal Ödenek Alan Kişinin Türkiye’deki Mal Varlığı Araştırıldı

26 Kasım, 2015

tapuHollanda’nın Nijmegen Belediyesi, oturma izni bulunan Ümmü G. ile Ali G. çiftine fakirlik yardımında bulundu. Ancak belediye çiftin Konya’da 4 evi ve 2 dükkanı olduğunu öğrenince, İstanbul’da dava açıp, haciz kararı aldırdı.

Hollanda’da yaşayan Ali G. ve Ümmü G. çifti, 2007’de Nijmegen Belediyesi’ne başvurarak mal varlıklarının üst limit olan 10 bin 490 Euro’nun altında olduğu gerekçesiyle kendilerine sosyal yardım bağlanmasını talep ettiler. Belediye de 26 Kasım 2007, 1 Mart 2010, 1 Ekim 2010 ve 1 Eylül 2015 tarihlerinde aileye sosyal yardımda bulundu.

Belediye Türkiye’de araştırdı

Nijmegen Belediyesi, daha sonra yaptığı araştırmada Ümmü G. ve Ali G. çiftinin Konya Selçuklu Hocasinan Saray Mahallesi’nde bir ev ve 2 dükkân, Mimar Sinan Mahallesi, Işık Mahallesi ve Molla Gürani Mahallesi’nde birer taşınmazları olduğunu tespit etti.

Nijmegen Belediyesi, Hocasinan Saray Mahallesi’ndeki bir ev ve 2 dükkânın değerinin 116 bin Euro olduğunu ve bu rakamın sosyal yardım alabilmek için sahip olunması gereken azami mal varlığı değerinin yaklaşık 10 katına denk geldiğini belirledi.

Avukat Murat Süleyman Akipek, müvekkil belediyeden haksız olarak sosyal yardım alındığını ve davalıların gerçeğe aykırı beyanda bulundukları gerekçesiyle İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Dava dilekçesinde, “Müvekkil belediye, 19 Mayıs 2015 tarihli kararı ile toplam 125 bin 791 Euro alacağı için davalılar aleyhine ihtiyati haciz kararı verilmesini talep etmiştir. İhtiyati haciz isteyen müvekkilim belediyenin talebinin kabulüne karar verilsin” denildi.

Mahkeme, Nijmegen Belediyesi’nin talebini haklı buldu. Davalılar Ali G. ile Ümmü G.’nin sahip olduğu menkul ve gayrimenkuller hakkında borçlarına karşılayacak miktarda ihtiyati haciz kararı verildi

 

View full post on Haber Utrecht