Birsen Başar ile Otizm Seminerine Davet

Birsen Başar ile Otizm Seminerine Davet

21 Kasım, 2014

1956774_10152511921472523_3570904776083458909_o21 Yaşında otizmli olduğunu öğrenen Birsen Başar ve otizmle mücadelesi takdire şayan, 21 yaşında otizm olduğunu öğrendikten sonra hayata daha sıkı sarılan Birsen mücadelesiyle otizm ile alakalı kitap çıkarttı daha sonra otizm ile ilgili seminerler vermeye başladı, üniversite hayatını başlarıyla tamamlayan Birsen Başar’ın hayatı ve mücadelesi alkışlanacak cinsten.

Otizm farkındalığı için Hollanda ve Türkiye’de seminerler veren Birsen Başar’ın kendi hayatından kesitler anlattığı iki kitabı ile Hollanda’da çekilen bir belgeseli bulunuyor.Birsen Başar birçok seminer gerçekleştirdi bunların bir yenisini Pearl Vakfı’nın organizasyonu ile Utrecht’te gerçekleştirecek, 26 Kasım Çarşamba günü Livingstonelaan 609, Utrecht adresinde saat 19:00-21:30 arasında gerçekleşecektir.

Pearl vakfı Utrecht’teki tüm halkımızı programa davet etmektedir.

Ayrıca Birsen Başar hakkında daha fazla bilgi almak için internet sitesini www.birsenbasar.com ziyaret edebilirsiniz

Pearl Vakfı konu hakkında facebook sayfalarından yaptığı duyuru için tıklayınız

Otizm Nedir?

Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkar. Otistik çocuklar genelde öğrenme zorluğu çekerler. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekerler

Bir annenin doğum sonrası çocuğunun (tüm özür grupları dahil olmak üzere) özürlü olma oranı %2dir; Otistik olması oranı ise %0.5′tir (eskiden bu oran 4/10.000 olarak değerlendirilirdi). Bir otistik çocuktan sonra, ikinci çocukta otizmin ortaya çıkması riski %3 dür. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklarından 4 kat daha fazla görünmektedir Her çocuktaki otistik belirtiler ve bunların seviyesi farklılık gösterebilir, bu nedenle otizmin seviyelerini kategorize etmek güçtür. Ayrıca, Asperger Sendromu ve Rett Sendromu olarak bilinen otizm formları da bulunmaktadır.

2012 yılında Gülben Ergen’in programı katılan Birsen Başar’ın anlattıkları.

View full post on Haber Utrecht