Sektörler

Hollanda Türk Doktorlar - Turkse Huisarts Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Medya Ortagi

Vip Üyeler

Türk çocuklarına psikolojik test istendi



Sektör / Şehir: Email:
@Hollanda'dan Haberler Email gönder >>
Adres: Website:
Websiteye git >>
Telefonnumarası: Facebook:
numarayı göster Facebok'a git >>

TURK COCUKLARINA PSIKOLOJIK TEST ISTENDI FOTO AA

AMSTERDAM (İnterAjans) – Hollanda’daki okulların tüm Türk ve Faslı öğrencilere psikolojik test uygulamaları savunuldu.

Amsterdam Özgür Üniversitesi (VU) araştırmacılarından Marcia Adriaanse, Türk ve Faslı çocuklarda davranış bozukluğuna ve psikoz deneyimine daha fazla rastlandığını, bu nedenle bu grubun yetişkin yaşlarda topluma ayak uydurmada zorlandığını savundu.

Adiraanse, araştırmayı 1500 Türk ve Fas kökenli öğrenci arasında yaptı. Bu çocukların Hollandalı akranlarına göre çoğunlukla fakir semtlerde yaşadıklarını, yoksul ailelerde büyüdüklerini ve kendilerini tüm yaşıtlarından daha çok ayrımcılığa uğramış hissettiklerini belirten araştırmacı, Türk ve Fas kökenli çocukların birbirinden çok farklı iki kültür arasında kaldığını, bunun da strese yol açtığını savundu.

Stresin öfkeye ve asiliğe neden olduğu belirtilerek, “Bu çocuklar okulda da, sokakta da sorun yaşamaya başlıyorlar. Evde ise ekstra desteğe ihtiyaçları olduğu halde cezalandırılıyorlar” ifadesi kullanıldı.

Yabancı kökenli çocukların daha fazla sorun yaşamalarına rağmen uzman desteğinden Hollandalı akranlarına göre daha az yararlandıkları kaydedildi.

© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.         

 

 

View full post on InterAjans.nl


Sektör: @Hollanda'dan Haberler
Etiketler: , , , ,
Yazar admin | 2 Ekim 2015


Yorumlar

  

Yorumlar kapali.