Sektörler

Hollanda Türk Doktorlar - Turkse Huisarts Hollandada Turkce is ve isci ariyorum

Medya Ortagi

Vip Üyeler

‘Türkiye karşıtı kampanya yürütenlerin tümü hezimete uğradı’



Sektör / Şehir: Email:
@Hollanda'dan Haberler Email gönder >>
Adres: Website:
Websiteye git >>
Telefonnumarası: Facebook:
numarayı göster Facebok'a git >>

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya’da dün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin soncuyla ilgili, “Aşırı sağcı adayın yüzde 47 oranında oy alması Avrupa siyaseti için iyi okunması gereken bir sonuç” ifadesini kullandı.

Çelik, resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Türkiye karşıtı kampanya yürütenlerin tüm Avrupa’da siyasi hezimetle karşılaştığını hatırlattı. Bu durumun, ırkçılığın siyasi söyleme giderek hakim olduğu Avusturya’da da yaşandığını ve Türkiye karşıtlığı yapan adayın kaybettiğini belirten Çelik, aşırı sağ aday kaybetmiş olsa da özellikle Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un ırkçı mesajları yüzünden aşırı sağcıların çok güçlendiğini vurguladı. Bakan Çelik, “Bu nedenle aşırı sağcı adayın yüzde 47 oranında oy alması Avrupa siyaseti için iyi okunması gereken bir sonuç” ifadesine yer verdi.

AB Bakanı Çelik, “Avusturya’da aşırı sağ ‘sayısal’ olarak kaybetse de ‘siyasal’ olarak yükselmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

AA © InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.

 

View full post on InterAjans


Sektör: @Hollanda'dan Haberler
Etiketler: , , , , , ,
Yazar admin | 5 Aralık 2016


Yorumlar

  

Yorumlar kapali.