İNGİLTERE‘de 23 Haziran’da yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumuna 2 aydan az bir süre kala düzenlenen son kamuoyu yoklamaları, seçmenin yüzde 18’inin hala kararsız olduğunu ortaya koydu.
“YouGov” isimli araştırma şirketi tarafından, İngiltere genelinde 3 bin 754 kişiyle görüşülerek hazırlanan ankette, “İngiltere AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB’den ayrılmalı mı?” sorusuna, yüzde 39 “kalmalı”, yüzde 38 ise “ayrılmalı” yanıtını verdi.
Ankete katılanların yüzde 18’i İngiltere’nin AB’deki geleceğine dair kararsız olduğunu ifade etti, yüzde 5’i de referandumda sandığa gitmeyeceğini bildirdi.
Londra’daki tarihi İngiliz Parlamentosu’nun önünden geçerken AA muhabirine konuşan 82 yaşındaki emekli öğretmen John Harding, ülkesinin AB’deki geleceğine ilişkin karar vermekte zorlandığını belirtti.
Pazarlama sektöründe çalışan 25 yaşındaki Jamie Scott, “Hala emin değilim. Çok fazla bilgim yok. Ancak kalbim sanırım AB’de kalmamız gerektiğinden yana. Emin değilim” dedi.
Yönetim danışmanı 58 yaşındaki Chris Auton, AB içinde daha iyi bir geleceğin pazarlığı için Birlikten çıkılması yönünde oy vereceğini aktardı. Auton, “AB’den çıkan bir ülke olarak iyi anlaşmalar yapacağımızı düşünüyorum. Bu benim ana sebebim. Çıkmak için oy vermeliyiz. Bir kere çıktık mı, daha iyi anlaşma sağlayabilmek ve Birliğe geri dönmek için daha iyi bir konumda oluruz. Avrupalılar bizi AB’de istiyor. İstemeseler şaşardım” diye konuştu.
42 yaşındaki danışman Marc Ovis, AB’den ayrılmanın Birleşik Krallık’ın kırılgan ekonomisi için risk oluşturduğunu kaydetti. Ovis, “Birlikten ayrıldığımızda neler olacağını tam olarak anladığımızı düşünmüyorum. Bağımsız olarak tüm bu ticaret anlaşmalarını müzakere etmek çok uzun zaman alacak. Böylesine kırılgan bir ekonomide bu riski almamıza gerek yok” değerlendirmesinde bulundu.
İngiltere, 1973 yılından beri sürdürdüğü AB üyeliğini 23 Haziran’da referanduma götürmeye hazırlanıyor. Halka, “İngiltere AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB’den ayrılmalı mı?” sorusu yöneltilecek.
AA© InterAjans – Haberlerin tüm hakları İnterAjans’a aittir, izinsiz kullanılamaz.
View full post on InterAjans